Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez. Megosztjuk a webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemzőpartnereinkkel is, akik össze tudják hasonlítani más olyan információkkal, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket gyűjtöttek a szolgáltatásaik használatából adódóan.

Vízkezelés

Vízkezelés tudásbázis
Konyhapult alatti szűrők teakonyhába is!

Konyhapult alatti szűrők teakonyhába is!

2023. 10. 16. 21:16:27
Akár kisebb iroda teakonyhája, akár nagyobb közösségi térről legyen szó, egy jó vízszűrő vonzóbbá teheti a kollégák számára is a vízfogyasztást, de a tea és kávé íze is finomabb, selymesebb a szűrt víztől. Arról nem is beszélve, hogy egy mai trendi és környezettudatos cég már nem engedheti meg magának, hogy műanyag palackokból kínálják a vendégeket. A ballonos automaták tagadhatatlan előnye, hogy az iroda bármely pontjára elhelyezhető, de nem veheti fel a versenyt a csapból nyert, mindig friss és kellemesen hűs szűrt csapvízzel.  
Tudnivalók a lakossági és ipari vízszűrő berendezésekről

Tudnivalók a lakossági és ipari vízszűrő berendezésekről

2019. 05. 11. 18:01:00

A tiszta víz nélkülözhetetlen eleme az életnek, nagy mértékben befolyásolja az egészségi állapotunkat. Nem csak a háztartásokban, ipari környezetben is fontos a tiszta víz megléte, mert szinte minden termék előállításához szükség van rá. Ahhoz, hogy a szennyező anyagokat kivonhassuk a vízből, ideális szűrőberendezésre van szükség.

Mi a különbség a vízszűrés és a vízlágyítás között?

Mi a különbség a vízszűrés és a vízlágyítás között?

2017. 09. 28. 00:00:00

Vízszűréssel a vízben lévő mechanikai szennyeződéseket szűrjük ki, esetleg aktívszénnel kombinálva a maradék klórt és származékait, míg vízlágyítással a vízben oldott ásványi sókat szeretnénk eltávolítani.

A víz keménységét a benne oldott kalcium- és magnéziumsók mennyisége befolyásolja.

A változó keménységet (más nevén karbonátkeménység) a kalcium-hidrogén-karbonát (Ca(HCO3)2), illetve a magnézium-hidrogén-karbonát (Mg(HCO3)2) mennyisége okozza. Ezek mennyisége forralással csökkenthető, mivel ilyenkor vízben oldhatatlan karbonátok formájában (CaCO3) kiválnak.

Vízkémiai alapok - közérthetően

Vízkémiai alapok - közérthetően

2015. 06. 06. 18:00:00 Füzesi Zsolt

Aki jártas akar lenni a vízszűrésben és vízkezelésben, annak nem árt tisztában lenni a vízkémia alapjaival. Egyrészt mert az alább felsorolt fogalmakkal gyakran fog találkozni és nem árt tudni, hogy mi mit jelent, de ettől még fontosabb, hogy azt értsük, hogy a víz minőségét befolyásoló paraméterek milyen összefüggésben állnak egymással. Sajnos a tájékozatlanságunkat sok kereskedő úgy igyekszik kihasználni, hogy áltudományos dolgokkal akarnak meggyőzni vagy egyszerű kémiai kísérlettel bizonyítani, hogy az ő termékük mennyire jó és mi eddig mennyire káros vizet ittunk. De erről majd hosszabban egy másik cikkünkben.

Addig is tisztázzuk a legalapvetőbb fogalmakat, ami meghatározza a víz minőségét.

Szennyezők eltávolítása az ivóvízből aktív szenes szűréssel

Szennyezők eltávolítása az ivóvízből aktív szenes szűréssel

2015. 04. 04. 16:00:00 Füzesi Zsolt
3M™ Aqua-Pure™ aktív szenes vízszűrők az NNK engedély mellett olyan nemzetközi tanúsítványokkal is rendelkezik, mint FDA CFR21, NSF/ANSI standard 53, NSF/ANSI standard 42

A szűrőbetét szerkezete egy ezüsttel impregnált aktív széntömbből, valamint egy 0,5 mikron finomságú hajtogatott Nylon szűrőmembránból áll.

Az aktív szén természeténél fogva hatásos az apoláris szennyeződések, mint például a szénhidrogének, az ólom illetve a klór és a klórozott szénhidrogének eltávolításában. A szagokat okozó egyéb szennyeződések szintén megkötődnek az aktív szén pórusaiban. A préselt széntömb technológiának köszönhetően nem kerülhet szénszemcse a már megtisztított ivóvízbe. A szén általában igen jó táptalaj a különböző baciknak, de a széntömb ezüsttartalma megakadályozza a baktériumok elszaporodását a szűrőbetétben.

Hasznos tudnivalók a vezetékes vízben található szennyezőkről

Hasznos tudnivalók a vezetékes vízben található szennyezőkről

2015. 03. 03. 16:00:00 Füzesi Zsolt

A vízművek által szolgáltatott ivóvíz emberi fogyasztásra alkalmas, folyamatosan ellenőrzött minőségű. Vannak azonban olyan szennyezők, melyek befolyással vannak az ivóvíz megjelenésére (áttetszőség), illetve ízére.

Nézzük meg ezeket részleteiben, mik is ezek:

  • Szilárd, lebegő szennyezők
  • Szerves szennyezők
  • Klór illetve klórozott szénhidrogén-származékok
  • Növényvédőszerek (peszticidek)
  • Ólom
  • Paraziták