Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez. Megosztjuk a webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemzőpartnereinkkel is, akik össze tudják hasonlítani más olyan információkkal, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket gyűjtöttek a szolgáltatásaik használatából adódóan.

Blog

Konyhapult alatti szűrők teakonyhába is!

Konyhapult alatti szűrők teakonyhába is!

Akár kisebb iroda teakonyhája, akár nagyobb közösségi térről legyen szó, egy jó vízszűrő vonzóbbá teheti a kollégák számára is a vízfogyasztást, de a tea és kávé íze is finomabb, selymesebb a szűrt víztől. Arról nem is beszélve, hogy egy mai trendi és környezettudatos cég már nem engedheti meg magának, hogy műanyag palackokból kínálják a vendégeket. A ballonos automaták tagadhatatlan előnye, hogy az iroda bármely pontjára elhelyezhető, de nem veheti fel a versenyt a csapból nyert, mindig friss és kellemesen hűs szűrt csapvízzel.  
Dr. Zacher Gábor interjú: Tények és tévhitek a vízszűrő berendezésekről

Dr. Zacher Gábor interjú: Tények és tévhitek a vízszűrő berendezésekről

Mindenekelőtt szeretnénk leszögezni, hogy Magyarországon a vízminőség kiemelkedő és az egyik legjobban ellenőrzött élelmiszer! Ezt már sokszor elmondtuk. De mégis miért van szükség akkor vízszűrésre? Adódhatnak olyan helyzetek, mikor szükség lehet egy jó vízszűrőre, mint pl. ha a klóros íz túl erős és ezért nem kellemes a víz fogyasztása. Ekkor egy aktívszenes vízszűrő jó alternatíva lehet az ásványvíz vásárlás, cipekedés és végső soron a sok egyszer használatos műanyaghulladék helyett. 

A vízvezeték rendszer minden nagyvárosban akár több mint 100 éves is lehet. Még a 60-as években is használtak olyan csöveket, ami ólmot és azbesztet tartalmazhat. Ezek a vízbe, illetve a szervezetünkbe kerülve karcinogén hatással bírnak. Egy 0,5 mikronos szűrő ezen anyagok 99%-át eltávolítja. Akik azzal érvelnek, hogy új építésű házban élnek, ők gondolják végig, hogy milyen messze van a vízmű, és milyen öreg vezetéken keresztül ér el hozzájuk a csapvíz. Ezen kívül még lehet homok, rozsda is a rendszerben, amiről bővebben ebben a cikkünkben írtunk.

A víztisztítás fontosságáról

A víztisztítás fontosságáról

Manapság számos negatív véleményt lehet hallani a csapvíz minőségéről, nem véletlenül, hiszen bizonyos területeken sokan panaszkodnak furcsa színű és szagú vízre, amit értelemszerűen nem szívesen fogyasztanak. Ahhoz, hogy ezt a problémát ki lehessen küszöbölni, és élvezhetővé váljon a csapvíz, megfelelő víztisztító berendezésre van szükség!

Vízkőgátlás vagy vízlágyítás? Nem ugyanaz, ne keverd össze!

Vízkőgátlás vagy vízlágyítás? Nem ugyanaz, ne keverd össze!

Vízkőgátlás vagy vízlágyítás?

Bizony ezt a két fogalmat gyakran összekeverik, de jelentős különbség van a két fogalom vagy technológia között.

Mindenki szeretne ragyogó, vízkőmentes fürdőszobát, csapokat, és persze ne kelljen feleslegesen költeni a pénzt különböző tablettákra vagy vegyszerekre, hogy megvédjük a háztartási berendezéseinket. Míg a különböző tablettás megoldások csak a mosó- vagy mosogatógépet védik meg, addig a kazánt vagy bojlert nem. Az elektromos vízkőgátló berendezések hatásossága nincs tudományosan alátámasztva, így azokkal most cikkünkben nem foglalkozunk. De akkor mit lehet tenni, ha ragyogó, vízkőmentes konyhát vagy fürdőszobát szeretnénk és mellette a háztartási berendezéseket is védenénk?

Milyen a jó vízszűrő?

Milyen a jó vízszűrő?

Erre a kérdésre majdnem olyan nehéz válaszolni, mint arra, hogy melyik a legjobb autó a világon? Ez nagyban függ, hogy ki mire szeretné használni. Van akinek egy családi autó a legjobb, van kinek egy sportkocsi, és van akinek egy teherautó, attól függően, hogy mire van szüksége, mi a cél vele. A vízszűrő esetében kicsit egyszerűbb a dolog, hisz a cél mindig a tiszta, biztonságos és jó ízű iható víz kell, hogy legyen. Ám mindenkinek más és más lehet az elvárása, de ez leginkább a megoldani kívánt problémától függ és csak másodsorban függ az anyagi lehetőségeinktől. 

Gyere velünk mozizni a Tékasztorik 2 premier előtti vetítésére!

Gyere velünk mozizni a Tékasztorik 2 premier előtti vetítésére!

Ha láttad az első részt azért, ha nem láttad, akkor pedig azért! :) 

A Tékasztorik 2. február 13-tól kerül a mozikba, de te most azon szűk kör részese lehetsz, akik a Prímavíz vendégeként már a premier előtt láthatják Bihari Viki legújabb filmjét!

Ugye milyen jól hangzik? Legyél te is a szerencsések közt!

Nincs más dolgod, mint vásárolni egy 3M™ Aqua-Pure 1 vagy 0.5 mikronos aktívszenes vízszűrő rendszert csappal vagy csap nélküli verziót vagy egy 3 utas csapot és máris nyertél egy 2 személyes belépőt a premier előtti vetítésre!

Siess, mert már csak pár hely van! 

Sőt, szólj az ismerőseidnek is, mert aki februárban megnézi a filmet, majd lefényképezi és elküldi nekünk a mozijegyét, azok között értékes nyereményeket sorsolunk ki!

Na, ki jön velünk a moziba? :)

 

*az ajánlat csak a 18. életévét betöltött természetes személyeknek szól. 

 

A film előzetesét itt láthatod:

És természetesen a kedvenc részletünk a filmből:

#plasticfreejuly Decemberben is!

#plasticfreejuly Decemberben is!

#plasticfreejuly Decemberben is! Avagy fél év mérlege.

Mióta vízszűrő van a családban, szinte mindenkinél, azóta természetes, hogy senki nem cipeli a PET palackokat, az utolsó darabok pedig csavar tartóként, vagy épp virág locsoló vödörként vagy használt olaj gyűjtőként végezték. A jót pedig könnyen és hamar meg lehet szokni. Nincs cipekedés, és hatalmas műanyag szeméthalom - hetente. De a PET palackokon kívül még annyi forrása van az egyszer használatos műanyagoknak, hogy felsorolni is hosszú lenne. Idén júliusban mi is csatlakoztunk a kihíváshoz, gondoltuk hajrá, biztos nem lesz egyszerű, lesznek kihívások, megtorpanások, de ha már minden fronton beálltunk az egyszer használatos műanyagok használata ellen, akkor lássuk, nekünk, hogy menne. 

Ajándékozzon víztisztító berendezést karácsonyra!

Ajándékozzon víztisztító berendezést karácsonyra!

Általában azoknak a karácsonyi ajándékoknak van a legnagyobb sikerük, amelyek nem csak praktikusságot képviselnek, hanem a törődést is szimbolizálják az ajándékozó fél részéről, hiszen ezzel fejezi ki az illető, hogy fontos számára a másik. Ha idei karácsonyi ajándékával Ön is a gondoskodást szeretné kifejezni hozzátartozói felé, vásároljon víztisztító berendezést
#plasticfreejuly Avagy miről szól a műanyagmentes július?

#plasticfreejuly Avagy miről szól a műanyagmentes július?

Legegyszerűbben leírva arról szól, hogy ne használj egyszer használatos műanyagokat! Nem csak júliusban, hanem soha! A plasticfreejuly 2011-ben indult Ausztráliából mint civil kezdeményezés, melyet 2017 óta már a Plastic Free non-profit alapítvány irányít és mára több mint 170 ország csatlakozott, többek között Magyarországról is egyre több szervezet és civilek is. A műanyagmentes július egy olyan törekvés, mely azt a célt tűzte ki, hogy inspirálja az embereket az egyszer használatos műanyagok használatának mellőzésére és megmutassa, mekkora környezetszennyezést okoznak ezek a természetben, valamint milyen alternatívák léteznek kiváltásukra.  

Tudnivalók a lakossági és ipari vízszűrő berendezésekről

Tudnivalók a lakossági és ipari vízszűrő berendezésekről

A tiszta víz nélkülözhetetlen eleme az életnek, nagy mértékben befolyásolja az egészségi állapotunkat. Nem csak a háztartásokban, ipari környezetben is fontos a tiszta víz megléte, mert szinte minden termék előállításához szükség van rá. Ahhoz, hogy a szennyező anyagokat kivonhassuk a vízből, ideális szűrőberendezésre van szükség.

Aktív szenes víztisztítók és előnyeik

Aktív szenes víztisztítók és előnyeik

A víztisztító berendezések egyre több háztartásban bukkannak fel, hiszen megadják azt a fogyasztóknak, ami az egészséges élet alapvető szükséglete: a tiszta vizet. Egy minőségi víztisztító készülék képes egyszerre több szempontból is megkönnyíteni, hogy tiszta, egészséges vízhez jussunk, így maximális átfolyási sebességet és kapacitást, kiváló klór- és üledék eltávolítást biztosít. Az általunk kínált aktív szenes víztisztító berendezések ezeket a célokat képesek úgy megvalósítani, hogy közben nem kerülnek megfizethetetlen összegbe és a környezetre sincsenek terhelő hatással.

A vízlágyítás fontossága

A vízlágyítás fontossága

A kemény víz ásványi anyagokat tartalmaz, úgy mint kálcium és magnézium karbonát. A kemény víz fogyasztása nem káros az emberi egészségre, a vízzel működő háztartási gépeket viszont annál inkább képes tönkretenni, élettartamukat megrövidíteni!

A kemény csapvízben lévő fentebb felsorolt ásványi sók kicsapódnak és vízkő lesz belőlük, a lerakódó vízkő pedig nemcsak csúnya, de károsan is hat. Vízzel takarítunk, vízzel mosogatunk: a bemattult csempe vagy a foltos poharak mind a vízkő jelei. A vízkő belülről is roncsol, tönkreteszi a csapokat, a mosogatógépet, mosógépet, de a bojlert is.

Mi a különbség a vízszűrés és a vízlágyítás között?

Mi a különbség a vízszűrés és a vízlágyítás között?

Vízszűréssel a vízben lévő mechanikai szennyeződéseket szűrjük ki, esetleg aktívszénnel kombinálva a maradék klórt és származékait, míg vízlágyítással a vízben oldott ásványi sókat szeretnénk eltávolítani.

A víz keménységét a benne oldott kalcium- és magnéziumsók mennyisége befolyásolja.

A változó keménységet (más nevén karbonátkeménység) a kalcium-hidrogén-karbonát (Ca(HCO3)2), illetve a magnézium-hidrogén-karbonát (Mg(HCO3)2) mennyisége okozza. Ezek mennyisége forralással csökkenthető, mivel ilyenkor vízben oldhatatlan karbonátok formájában (CaCO3) kiválnak.

Vízkémiai alapok - közérthetően

Vízkémiai alapok - közérthetően

Aki jártas akar lenni a vízszűrésben és vízkezelésben, annak nem árt tisztában lenni a vízkémia alapjaival. Egyrészt mert az alább felsorolt fogalmakkal gyakran fog találkozni és nem árt tudni, hogy mi mit jelent, de ettől még fontosabb, hogy azt értsük, hogy a víz minőségét befolyásoló paraméterek milyen összefüggésben állnak egymással. Sajnos a tájékozatlanságunkat sok kereskedő úgy igyekszik kihasználni, hogy áltudományos dolgokkal akarnak meggyőzni vagy egyszerű kémiai kísérlettel bizonyítani, hogy az ő termékük mennyire jó és mi eddig mennyire káros vizet ittunk. De erről majd hosszabban egy másik cikkünkben.

Addig is tisztázzuk a legalapvetőbb fogalmakat, ami meghatározza a víz minőségét.

Szennyezők eltávolítása az ivóvízből aktív szenes szűréssel

Szennyezők eltávolítása az ivóvízből aktív szenes szűréssel

3M™ Aqua-Pure™ aktív szenes vízszűrők az NNK engedély mellett olyan nemzetközi tanúsítványokkal is rendelkezik, mint FDA CFR21, NSF/ANSI standard 53, NSF/ANSI standard 42

A szűrőbetét szerkezete egy ezüsttel impregnált aktív széntömbből, valamint egy 0,5 mikron finomságú hajtogatott Nylon szűrőmembránból áll.

Az aktív szén természeténél fogva hatásos az apoláris szennyeződések, mint például a szénhidrogének, az ólom illetve a klór és a klórozott szénhidrogének eltávolításában. A szagokat okozó egyéb szennyeződések szintén megkötődnek az aktív szén pórusaiban. A préselt széntömb technológiának köszönhetően nem kerülhet szénszemcse a már megtisztított ivóvízbe. A szén általában igen jó táptalaj a különböző baciknak, de a széntömb ezüsttartalma megakadályozza a baktériumok elszaporodását a szűrőbetétben.