Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez. Megosztjuk a webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemzőpartnereinkkel is, akik össze tudják hasonlítani más olyan információkkal, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket gyűjtöttek a szolgáltatásaik használatából adódóan.

Milyen a jó vízszűrő?

2021. 05. 06. 15:33:00 FZs
Milyen a jó vízszűrő?

Erre a kérdésre majdnem olyan nehéz válaszolni, mint arra, hogy melyik a legjobb autó a világon? Ez nagyban függ, hogy ki mire szeretné használni. Van akinek egy családi autó a legjobb, van kinek egy sportkocsi, és van akinek egy teherautó, attól függően, hogy mire van szüksége, mi a cél vele. A vízszűrő esetében kicsit egyszerűbb a dolog, hisz a cél mindig a tiszta, biztonságos és jó ízű iható víz kell, hogy legyen. Ám mindenkinek más és más lehet az elvárása, de ez leginkább a megoldani kívánt problémától függ és csak másodsorban függ az anyagi lehetőségeinktől. 

Nincs olyan egyszerű vízszűrő megoldás, ami egymagában megoldást nyújt mindenféle problémára, mint a klór, vas, lebegő szennyeződések, vízkő vagy Arzén, csak, hogy a leggyakoribb problémákat említsük, vagy pedig ezt egy általában véve feleslegesen drága megoldással lehet kiváltani, mint az RO membrános vízszűrők, ami desztillált vizet állít elő,fogyasztása nagy mennyiségbe nem javallott. Persze, van ahol nincs más megoldás, pl kis mélységű, rossz vízminőségű fúrt kutak esetében.

A jó vízszűrő mindenképp megoldást nyújt az általunk megszüntetni kívánt problémára, méghozzá hosszú távon és egyenletes minőségben, mindezt jó ár/érték mellett. Az sem hátrány, ha a vízszűrőnket nem kell gyakran karbantartani és a vízszűrő patron cseréje gyors, biztonságos és egyszerű.

Az, hogy az általunk választott vízszűrő pedig rendelkezzen ÁNTSZ engedéllyel, illetve szakmai támogatást nyújtó márkaképviselettel, ügyfélszolgálattal, az pedig alapelvárás kell legyen.

Az már csak a pénztárcánkon és a helyi adottságokon múlik, hogy központi szűrőt építünk be a házba, lakásba, esetleg konyhapult alá építhető, nagy kapacitású szűrőt vagy kancsós megoldást választunk. A lényeg, hogy minden esetben tartsuk be a gyártó vagy ÁNTSZ által előírt szűrőbetét csere intervallumokat saját egészségünk érdekében.

Milyen 3M szűrő megoldások léteznek?

A 3M Aqua-Pure család megoldást nyújt a központi vízszűrőtől egész a pult alá építhető konyhai vízszűrőkig.

Az AP055T központi szűrő egész 5 mikronig megszűri a bejövő vízben lévő lebegő szennyeződéseket, mindezt nagy kapacitás és hosszú, 1 éves élettartam mellett, ezzel megvédve a belső hálózatot és a háztartási berendezéseket.

Az Aqua-Pure víztisztító többféle változatban is kapható, többféle csappal, akár LED indikátorral is, ami időben jelzi a szűrő cseréjének esedékességét. Van külön csap nélküli verzió is, amikor a már meglévő konyhai csapra közvetlen lehet csatlakoztatni a szűrőt, így a konyhapultot nem kell külön megfúrni.

Igény, illetve vízminőség függvényében kapható 1 mikronos és 0,5 mikronos aktív szenes szűrőbetéttel is, míg mindkét esetben választható a vízkőgátló adalékanyag is, ami megvédi a háztartási berendezéseinket a forró felületen kirakodó vízkőtől, de közben élvezhetjük a víz “édes” ízét adó ásványi sókat is.

Az igazán igényesek vagy aggódók, esetleg ipari felhasználók választhatják az AP3 szűrőbetéteket is, ami akár 0,2 mikronig sterilre, azaz csíra mentesre szűri a vizet, de az oldott ásványi sókat továbbra sem bántja.

A fentiek remek kiegészítése lehet, akár a központi szűrő után, de akár külön is érdemes beépíteni mosó- vagy mosogató gép, illetve bojler elé az SF18-S terméket, mely vízkőgátló adalék anyagával, kis mérete ellenére egészen kivételes, 265.000 Liter víz vízkőgátlására képes.

Aki pedig biztosra akar menni a vízlágyítás terén, esetleg a drága konyhai berendezések vagy a vendéglátóipari berendezések védelme a fontos, mint kávéfőző, kombi-pára sütő, mosó- és mosogató gép, kávé vagy jégautomata, azok pedig a ScaleGard Pro családban találják meg a konyhájuk, vagy berendezésük méretének megfelelőt 600 liter kapacitástól akár 6000-10.000 literig is, vízkeménységtől függően.

A szűrő bekötése egyszerű, akárcsak annak cseréje, nem igényel sem villamos rákötést, sem pedig csatornára nem kell kötni, így könnyen el lehet tűntetni akár a konyhaszekrényben, vagy a barista pult alá is.

Pure LED egyutas csap + Aqua Pure szűrő
Összesen: 72.000 Ft + ÁFA (91.440 Ft)
Kedvezmény: 17%
helyett 60.000 Ft + ÁFA (76.200 Ft)

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog