Sütiket használunk a tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez. Megosztjuk a webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemzőpartnereinkkel is, akik össze tudják hasonlítani más olyan információkkal, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket gyűjtöttek a szolgáltatásaik használatából adódóan.
Termékek Menü

Tudnivalók a lakossági és ipari vízszűrő berendezésekről

A tiszta víz nélkülözhetetlen eleme az életnek, nagy mértékben befolyásolja az egészségi állapotunkat. Nem csak a háztartásokban, ipari környezetben is fontos a tiszta víz megléte, mert szinte minden termék előállításához szükség van rá. Ahhoz, hogy a szennyező anyagokat kivonhassuk a vízből, ideális szűrőberendezésre van szükség.

A vízszűrő berendezéseket két csoportra oszthatjuk; lakossági és ipari szűrőkre. Utóbbival a legtöbb iparágban találkozhatunk, hiszen nincs olyan gyár, vagy ipari környezet, ahol ne lenne legalább egy vízszűrésre vagy vízlágyításra alkalmas eszköz. A berendezés típusát az alapján választjuk ki, hogy milyen a bejövő vagy a felhasznált víz úgynevezett lebegőanyag tartalma, továbbá mi a célunk a vízszűrő használatával. A vízszűrő berendezések abban térnek el egymástól, hogy mekkora a vízszűrő membrán mérete, azaz mekkora a legkisebb szennyeződés mérete, általában mikronban kifejezve, amit kiszűrnek. Továbbá a szűrő hatékonysága vagy kapacitása. A felületi szűrők általában olcsók, viszont hamar eltömődnek, szűrési felületük megegyezik a szűrő külső felületével. A mélységi szűrők drágábbak, ám porózus szerkezetüknél fogva összetettebb, kívülről befelé haladva egyre kisebb szemcse méretet lehet elérni, ráadásul a kapacitásuk is messze felülmúlja a felületi szűrőket. Általában az alkalmazás, a telepítés helye és a felhasználás dönti el, hogy melyik szűrőtípus a megfelelő.

A lakossági vízszűrő berendezéseknek két fő területe van: ivóvíztisztítás és/vagy klórmentesítés, illetve a vízlágyítás. Az ivóvíztisztítás rendkívül fontos szervezetünk egészségének szempontjából, ebben az esetben olyan vizet kell előállítani, ami kristálytiszta és minden szennyező anyagtól mentes, ám a szervezet számára hasznos oldott ásványi sókat nem szűri ki.

A vízlágyító vagy vízkőgátló berendezéseknek vagy patronoknak ott van jelentősége, ahol a kemény víz gondot okozhat, elsősorban a háztartási berendezéseinkben, mint a mosó- és mosogató gép, kávéfőző, vízforraló, bojler vagy kazán, illetve vasaló.

A klór káros hatásait többen tapasztalták már, különböző allergiás reakciókat válthat ki némely embereknél. A legjobb megoldás, ha erre a problémára aktívszenes vízszűrő berendezést alkalmazunk, amely semlegesíti a klórt és klórszármazékokat. Ezek a szűrőbetétek jellemzően 5, 1, illetve 0,5 mikronos membránnal készülnek, így ideális megoldást jelentenek a vízben lévő lebegő szennyeződések ellen is, mint a rozsda, homok vagy 0,5 mikron esetében a klór ellen rezisztens parazitákkal és azbeszttel, valamint ólommal szemben is.

Teljes kínálatunkat megtalálja a katalógusban, mely tartalmazza az összes ipari és lakossági szűrőcsaládot alkalmazásspecifikusan.

Tartalomhoz tartozó címkék: Vízkezelés Blog